American Bulldog

Amerikaanse bulldog

American Bulldog – (nog) niet erkend

honden in deze groep zijn nog niet erkend door de F.C.I.

Land van herkomst
Verenigde-Staten
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond en jachthond.

De huidige hond is een werkhond die voor veel taken is in te zetten. Het is tevens een fijne en loyale hond binnen het gezin. Op 1 januari 1999 werd dit ras erkend door de Kennel Club in Engeland.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 55 en 70 centimeter.
Teven tussen de 50 en 65 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen maximaal 50 kilo.
Teven wegen maximaal 45 kilo.
Hoofd
Het hoofd is groot en breed. American Bulldogs hebben een diepe stop met goed ontwikkelde wangen. De voorsnuit is breed en vierkant. De oren mogen hangend of naar achtergevouwen worden gedragen. De middelgrote ogen zijn rond tot amandelvormig. American Bulldogs hebben een ondervoorbijtend gebit.
Lichaam
De lichaamsbouw is compact met een vrij korte sterke rug. De staart van de American Bulldog is laag aangezet en wordt hangend gedragen. Hij reikt tot aan de sprongen. De benen zijn rechtstandig en voorzien van zwaar bot. De voeten zijn middelgroot met goed gewelfde en aansluitende tenen.
Vacht
Korte, zachte vacht.
Kleuren
Wit met gestroomde, zwarte, rode vlekken.

Gedrag

Karakter
De American Bulldog is een zelfverzekerde en evenwichtige hond. Ze zijn intelligent en erg hard voor zichzelf. Het zijn honden met een natuurlijk instinct om hun gezin en huis te bewaken en te verdedigen. Hij doet dit kalm en overdacht maar zeer overtuigend. Ze zijn erg gehecht aan hun baas en het gezin. Ze horen midden in het gezin te leven. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.
Sociaal
Voor mensen van het eigen gezin gaan ze door het vuur. Tegenover seksegenoten zijn ze erg strijdvaardig. Met honden die bij het gezin horen en zich onderdanig ten opzichte van ze opstellen, kunnen ze het goed vinden. Andere dieren die tot het gezin behoren en waar de hond mee is opgegroeid, worden geaccepteerd.

Omgang

Beweging
Ze kunnen uren achter elkaar doorlopen, maar wanneer u een dag geen tijd voor hem heeft, past hij zich over het algemeen goed aan. Heeft een een goed omheinde tuin, dan zal de hond deels zelf in zijn bewegingsbehoefte voorzien. Balspelletjes vinden ze leuk om te doen.
Opvoeding
Bent u onervaren, wispelturig of onevenwichtig, dan is dit ras niet geschikt voor u. Een eigenaar die rustig is en een natuurlijk overwicht heeft, vormt een goede combinatie. Ze zijn intelligent en leren vrij snel nieuwe commando’s. Een duidelijke, consequente en liefdevolle opvoeding is noodzakelijk. Een harde opvoeding is uit den boze. Besteed erg veel tijd en aandacht aan een goede socialisatie, zodat ze alle kans hebben om op te groeien tot een evenwichtige en stabiele hond.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: