Argentijnse Dog

Argentijnse Dog - dogo argentino

Argentijnse Dog – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Argentinie
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond op groot wild, met
name poema’s

Andere namen‎: ‎Dogo argentino

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 62 tot 68 centimeter.
Teven tussen de 60 tot 65 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen tussen de 40 en 50 kilo.
Teven wegen tussen de 40 tot 45 kilo.
Hoofd
De snuit en schedel zijn beide ongeveer evenlang. De hangende oren zijn hoog aangezet. De ogen staan ver van elkaar af. De Argentijnse Dog heeft een schaargebit.
Lichaam
De hond is over het geheel erg gespierd. De borst is ruim. De sterke rug loopt iets af. Bij de achterbenen valt de lage sprong op. De gewelfde nek is zo gespierd dat de achterhoofdknobbel door de spieren gemaskeerd wordt.
Vacht
De Argentijnse Dog heeft een korte vacht.
Kleuren
Wit.

Gedrag

Karakter
Deze honden zijn temperamentvol met veel uithoudingsvermogen. Ze kunnen onstuimig zijn. Ze zijn sober, moedig, vasthoudend en erg hard voor zichzelf. Over het algemeen is deze hond ook erg zelfverzekerd en dominant. Tegenover het gezin zijn ze zeer trouw. Het is een waakse hond die bijna niet blaft. Ze zijn niet geschikt voor het kennelleven.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het over het algemeen goed vinden. Tegenover vreemden is hij afwachtend en waaks. Een goede omgang met andere huisdieren is niet onmogelijk, maar ook niet vanzelfsprekend. Tegenover andere honden is hij zelden sociaal. Een goede socialisatie kan bij deze honden een wereld van verschil zijn.

Omgang

Beweging
De Argentijnse Dog heeft behoefte aan lange wandelingen. Driemaal daags een blokje om is niet genoeg. Zorg dat u hem goed onder appél heeft als u besluit deze hond onaangelijnd te laten lopen.
Opvoeding
Dit hondenras heeft een zeer consequente en liefdevolle opvoeding nodig. Harde straffen werken averechts. Laat hem van jongs af aan zoveel mogelijk wennen aan verschillende situaties, mensen en andere honden. Ze zijn minder geschikt voor de onervaren hondenliefhebber.
Verzorging
De vacht van de Argentijnse Dog is eenvoudig in goede conditie te houden. Met een rubberen borstel verwijdert u in de verharingsperiode effectief losse en dode haren. Houd de nagels van de Argentijnse Dog kort.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: