Berner Sennenhond

Berner Sennenhond

Berner Sennenhond – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

verras je hond met nieuw speelgoed

Andere namen: Berner sennenhund, Berner Senner, Bernese Cattle Dog, Bernese mountain dog

Land van herkomst
Zwitserland
Huidige en oorspronkelijke taken
Trekhond, waakhond en
veedrijver

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 64 tot 70 centimeter.
Teven tussen de 58 en 66 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Berner Sennenhond heeft een vlakke schedel en een niet te sterke stop. De voorsnuit is krachtig. De oren zijn middelgroot en driehoekig van vorm. Ze worden hangend gedragen. De ogen zijn amandelvormig. Ze hebben een volledig schaargebit.
Lichaam
Het lichaam is iets langer dan hoog. De borst is breed. De rug is recht en vast. Ze hebben een lange staart die reikt tot onder het spronggewricht. De benen zijn recht en stevig. Ze hebben kattenvoeten.
Vacht
Halflang en is sluik tot lichtgolvend.
Kleuren
Diepzwarte grondkleur, met tankleurige en witte aftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Berner Sennenhond is een rustige, zeer stabiele en vrolijke hond van aard. Ze zijn vrij waaks en beschermen het gezin tegen kwaadwillenden. Ze zijn doorgaans vrij stil. Het zijn behoorlijk intelligente honden. Ze zijn erg trouw aan het gezin, meegaand van aard en in doorsnee ook gehoorzaam.
Sociaal
Met kinderen zijn ze erg lief en geduldig. Met andere huisdieren en katten kunnen ze het goed vinden. Onbekenden worden goed in de gaten gehouden. Sommige Berner Sennenhond kunnen ten opzichte van andere honden dominant zijn, maar het merendeel kan het goed met soortgenoten vinden.

Omgang

Beweging
Honden van dit ras zijn graag bezig en moeten regelmatig met u erop uit om onaangelijnd te kunnen rennen en spelen. In huis zijn ze doorgaans rustig.
Opvoeding
Ze leren vrij snel. In doorsnee zijn ze meegaand en gehoorzaam. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. De hond leert het snelst als ze op een rustige, liefdevolle en consequente manier behandeld worden. Houd er rekening mee dat een jonge hond van dit ras nog veel rust nodig heeft. Al te inspannende wandelingen en wilde spelletjes hebben een slechte invloed op de ontwikkeling van zijn gestel.
Verzorging
De Berner Sennenhond moet ongeveer twee keer per week geborsteld worden. Vooral de plekken die klitgevoelig zijn moeten extra aandacht krijgen, dit zijn met name de borst, broek en achter de oren. Kijk geregeld de oren en ogen na en maak indien nodig schoon. Houd de nagels kort.

Puppy-info

Fokker Berner Sennenhond met stamboom:

Berner Sennenhond puppie

verras je hond met nieuw speelgoed