Bichon Frise

Bichon Frise

Bichon Frise – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
België en Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Andere namen, Bichon Maltese, Maltezer Leeuwtje

Uiterlijk

Schouderhoogte
Maximaal 30 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 4 en 7 kilo.
Hoofd
De schedel van de Bichon Frise is langer dan de voorsnuit. De oren worden hangend gedragen en reiken tot het midden van de snuit. De vrij grote ogen hebben een bijna ronde vorm.
Lichaam
De lendenen zijn breed en gespierd. De borstkas is goed ontwikkeld. De staart wordt over de rug gebogen gedragen. De benen van de Bichon Frise zijn recht. De voeten zijn goed gesloten.
Vacht
Zachte zijdeachtige vacht. De lengte van de vacht is 7 tot 10 centimeter lang.
Kleuren
Wit.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn speels, intelligent en aanhankelijk. Ze hechten zich sterk aan hun baas en de gezinsleden. En worden niet graag alleen gelaten. Bichon Frises blaffen weinig.
Sociaal
Van nature zijn het hele sociale honden. Ze willen deel uitmaken van het gezin en overal mee naar toe genomen worden. Met kinderen gaan ze uitstekend om. Ook de omgang met soortgenoten en andere huisdieren is zeer goed te noemen. Uw visite wordt aangekondigd, maar daar blijft het dan ook bij.

Omgang

Beweging
Bichon Frises hebben een groot aanpassingsvermogen. Het zijn honden die graag ravotten en spelen. Komt het eens een dagje niet uit, dan kunnen ze zichzelf uitstekend vermaken met een balletje.
Opvoeding
Het ras is makkelijk op te voeden en verloopt probleemloos. Ze zijn erg intelligent en doen graag iets voor hun baas. Met een consequente, vrolijke opvoeding en belonen voor goed gedrag bereikt u het meest.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Bichon Frise herder met stamboom:

Bichon Frise puppy Bichon Frise

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: