Bloedhond of Sint Hubertushond

sint-hubertushond

Bloedhond of Sint Hubertushond – FCI Rasgroep 6

Drijvende honden, zweethonden en aanverwante rassen.

Land van herkomst
België
Huidige en oorspronkelijke taken
Speurhond voor drijfjachten
en zweethond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 63,5 en 68,5 centimeter.
Teven tussen de 58,5 en 63,5 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 40 tot 50 kilo.
Teven wegen 36 tot 45 kilo.
Hoofd
De Bloedhond heeft een lang en smal hoofd. Het hoofd heeft veel losse huid. de lange en diepe snuit moet minstens evenlang zijn als de schedel. De oren zijn lang, dun en worden hangend gedragen. De ogen zijn middelgroot en niet te diep geplaatst.
Lichaam
Bloedhonden hebben een sterke rug. De borst hangt laag tussen de voorbenen. De ribben zijn flink gebogen. De lange staart wordt hoog gedragen. De benen zijn zwaar van bot en de voeten zijn sterk.
Vacht
Korte vlak aanliggende vacht.
Kleuren
Zwart en tan. Bruin en roestbruin en vaalrood.

Gedrag

Karakter
Bloedhond zijn vriendelijk, stabiel en aanhankelijk. Op jonge leeftijd kunnen bloedhonden nogal onstuimig zijn. Het reukvermogen bij deze honden is zeer goed. Ze hebben een zware stem, die ze niet al te vaak laten horen. Als een bloedhond iets wil, dan is hij moeilijk op andere gedachten te brengen.
Sociaal
Over het algemeen gaan bloedhonden erg goed met kinderen om. Let erop dat de kinderen de hond niet pesten; hij is zo goedaardig dat hij alles maar lijdzaam over zich heen laat komen. Met andere huisdieren geeft de bloedhond weinig problemen. Het is geen waakhond.

Omgang

Beweging
De bloedhond heeft een groot uithoudingsvermogen. Ze hebben dan ook veel lichaamsbeweging nodig. De hond is van nature een speurhond. Wanneer hij iets ruikt wil hij er meer van weten. Zorg er voor dat u een goed omheinde tuin heeft. Dit ras kan goed als kennelhond leven, mits ze wel voldoende aandacht en contact blijven houden. Zolang de hond in de groei is, is het af te raden al te veel inspanning te laten verrichten.
Opvoeding
Ze zijn intelligent maar ook eigenzinnig. Zolang u geduld heeft kunt u de hond redelijk wat leren. Een consequente, liefdevolle opvoeding is noodzakelijk.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: