Boerboel

Boerboel – (nog) niet erkend

honden in deze groep zijn nog niet erkend door de F.C.I.

Land van herkomst
Zuid-Afrika
Huidige en oorspronkelijke taken
Waakhond op
boerenbedrijven

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 66 centimeter.
Teven minimaal 61 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de boerboel is groot en breed. De neusrug is recht en ongeveer 8 tot 10 centimeter lang. De oren zijn middelmatig groot en worden hangend gedragen.
Lichaam
Boerboels zijn grote sterke honden met een rechte rug. De borst is breed. De benen zijn rechtstandig en erg stevig. De hals is sterk en van voldoende lengte.
Vacht
Korte, zachte vacht.
Kleuren
Van lichtgeel tot donkerrood.

Gedrag

Karakter
De boerboel is een zelfverzekerde en over het algemeen rustige hond. Hij is zeer trouw en hecht zich sterk aan zijn gezin. Ze zijn moedig en hard voor zichzelf. Als het nodig is gaan ze voor hun baas door het vuur. Ze zijn erg waaks en zijn territoriaal ingesteld. Deze honden houden van gezelschap en zijn graag betrokken bij het gezin.
Sociaal
Met mensen en dieren die tot het gezin behoren kunnen ze het uitstekend vinden. Kinderen die tot hun gezin horen krijgen veel aandacht, in positieve zin. Onbekenden worden waakzaam benaderd. De boerboel steld zich ten opzichte van onbekende honden dominant op.

Omgang

Beweging
Boerboels hebben een gemiddelde bewegingsbehoefte. ze kunnen erg lang lopen en ok balspelletjes en apporteren vinden ze leuk om te doen.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en werken graag voor hun baas. In dit opzicht zijn ze niet moeilijk op t e voeden, maar het is geen hond voor iedereen. De eigenaar dient zeer consequent te zijn en moet van nature overwicht hebben op de hond. Bent u onervaren, toegeeflijk of wispelturig, dan is dit ras niet geschikt voor u.
Verzorging

Boerboel puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: