Bullmastiff

Bullmastiff

Bullmastiff – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachtopzichters beschermen
tegen stropers

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 63,5 en 68,5 centimeter.
Teven tussen de 61 en 66 centimeter.
Gewicht
Reuen wegen 50 tot 63 kilo.
Teven wegen 40 tot 50 kilo.
Hoofd
De Bullmastiff heeft een grote vierkante schedel. De brede snuit is kort en maakt een vierkante indruk. De oren hebben een V-vorm en zijn hoog aangezet. De ogen zijn matig groot. Ze hebben een tanggebit.
Lichaam
De lichaamsbouw is compact. De rug is sterk en kort. De staart is hoog aangezet en reikt tot de sprong. De borst is breed en diep. Ze hebben katten voeten. De hals is gespierd en goed gebogen.
Vacht
Korte harde vacht.
Kleuren
Gestroomd, geelbruin en rood altijd met een zwarte snuit en oren.

Gedrag

Karakter
De Bullmastiff is niet snel onder de indruk van iets. Ze zijn rustig, moedig en erg hard voor zichzelf. Voor het eigen gezin zijn ze zachtaardig en gevoelig voor de stemmingen in huis. Ze zijn erg waaks. En doordat ze erg gehecht zijn aan hun eigenaars is het kennelleven ongeschikt voor ze.
Sociaal
Ze gaan uitstekend om met kinderen. Tegen seksegenoten kunnen ze erg dominant zijn. goed gesocialiseerde honden zullen geen problemen geven met andere huisdieren. Ongewenst bezoek wordt tot staan gebracht.

Omgang

Beweging
De Bullmastiff heeft een gemiddelde bewegingsbehoefte. Maak een aantal korte wandelingen per dag en laat hem een aantal keer per week lekker los rennen en spelen.
Opvoeding
Deze honden hebben een stabiele, consequente en eerlijke opvoeding nodig. De hond is erg gevoelig voor de intonatie van uw stem.
Verzorging
De Bullmastiff heeft weinig vachtverzorging nodig. Een keer in de week de vacht met een zachte borstel door borstelen is voldoende. In de verharingsperiode kan een massagehandschoen gebruikt worden, om de dode en losse haren te verwijderen. Houd de nagels kort.

Bullmastiff puppy

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: