Chow Chow

Chow Chow – FCI Rasgroep 5

Spitsen en honden van het oerhondtype.

Land van herkomst
China
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond

Andere namen, Chow Chow Panda, Choo.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 48 en 56 centimeter.
Teven tussen de 46 en 51 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Chow Chow’s hebben een brede en vlakke schedel. De snuit is middelmatig lang en breed. De ogen zijn amandelvormig. Chow Chow’s hebben kleine dikke oren. Ze worden staand, iets naar voren hellend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een compacte, gedrongen hond. De sterke rug is recht en kort. De borst is breed en diep. De benen zijn recht. Middelmatig van lengte en hebben een goed beendergestel. De voeten zijn klein, gesloten en rond. De hals is sterk en vol.
Vacht
Langharige Chow Chow’s hebben overvloedig, dicht, recht en uitstaand haar. De kortharige variant heeft kort, recht, overvloedig, dicht haar. Het haar mag niet vlak liggen.
Kleuren
Rood, effen zwart, blauw en creme.

Gedrag

Karakter
Het zijn rustige en trotse honden. Ze zijn trouw aan het gezin, maar blijven altijd onafhankelijk en eigenzinnig. De Chow Chow heeft veel zelfvertrouwen. Ze zijn alert en bewaken hun huis en haard goed. Ze zijn moedig en niet kleinzerig. Ze kunnen dominant zijn.
Sociaal
Met kinderen gaan ze goed om. Tegenover soortgenoten zijn ze vaak dominant ingesteld. Met andere huisdieren kunnen ze het goed vinden, mits ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Tegenover vreemden stelt hij zich waaks op.

Omgang

Beweging
Het is een rustige hond die niet heel veel beweging nodig heeft. De hond is wel graag buiten in de tuin. Tijdens warme dagen is het onverstandig om de hond zich te laten inspannen. Zorg er ook voor dat de hond op een zomerse dag een schaduw plekje heeft om zich terug te trekken.
Opvoeding
Ze hebben een rustige en evenwichtige eigenaar nodig. De Chow Chow is eigenzinnig en soms ook koppig. Op het gebied van gehoorzaamheid hoeft u dan ook geen wonderen van hem te verwachten. Met geduld kan het ras best het een en ander leren. Blijf altijd consequent.
Verzorging

Chow Chow

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: