Duitse Dog

Duitse Dog

Duitse Dog – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, waak- en
gezelschapshond

Andere namen, Deense Dog, Deutsche Dogge, Grote Dog, Great Dane

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen minimaal 80 centimeter.
Teven minimaal 72 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 55 en 85 kilo.
Hoofd
De Duitse Dog heeft een lange en smalle schedel. De stop is duidelijk aanwezig. De schedel en voorsnuit zijn ongeveer even lang. Zijn oren zijn hoog aangezet en worden hangend gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een grote krachtige hond. De lengte van de romp is gelijk aan de schouderhoogte. De staart reikt maximaal tot aan de sprong. Ze hebben lange, droge benen en de tenen zijn goed gesloten. De nek is gespierd en hoog aangezet.
Vacht
Korte dichte vacht.
Kleuren
Geel, zwart en gevlekt, blauw.

Gedrag

Karakter
De Duitse Dog is een intelligente en nieuwsgierige hond. Ze zijn trouw en aanhankelijk. Het zijn uitstekende wakers die niet snel blaffen. Voor het kennelleven is deze hond ongeschikt, hij hoort binnen bij zijn eigen mensen op een warme ligplaats.
Sociaal
Dit hondenras is naar zijn eigen mensen aanhankelijk. Tegenover vreemden zijn ze wat afstandelijk. Met kinderen en andere huisdieren kunnen ze het uitstekend vinden. De Duitse Dog kan het over het algemeen goed vinden met andere honden.

Omgang

Beweging
Het is een hond die een redelijke bewegingsbehoefte heeft. Op dagen dat het koud en nat is kunt u de wandelingen kort houden. De gemiddelde Duitse Dog heeft een hekel aan dit weer en wil snel naar binnen. Een jonge Duitse Dog heeft al zijn energie nodig om te groeien. Ze moeten gedoseerd beweging krijgen en mogen niet vermoeid raken. Trap lopen is zeer slecht voor hun gestel.
Opvoeding
Dit hondenras heeft een duidelijke, consequente en zachte opvoeding nodig. De Duitse Dog is gevoelig voor de intonatie van uw stem. Een harde aanpak werkt averechts. Hou de trainingen kort en wissel veel van oefening anders verliest hij zijn aandacht. Het is een hond die nogal verlegen kan zijn en de nodige aanmoediging nodig heeft.
Verzorging
Een Duitse Dog heeft relatief weinig vachtverzorging nodig. Als de Duitse Dog in de verharingsperiode zit kunt u met een massagehandschoen losse haren eenvoudig uit de vacht verwijderen. Geef de Duitse Dog altijd een zachte ligplaats om eeltplekken te voorkomen. Het zijn zeer snel groeiende honden die met beleid grootgebracht moeten worden. Geef de Duitse Dog daarom zeer goede voeding en gedoseerde lichaamsbeweging.

Great Dane

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: