Dwerg- en Toypoedel

Dwerg- en Toypoedel – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
De Toypoedel tussen de 25 en 28 centimeter.
De Dwergpoedel tussen de 28 en 35 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd van de Poedel is langgerekt. De snuit is net iets langer dan de schedel. De neusrug is recht. De oren zijn ter hoogte van de ogen aangezet en worden hangend gedragen. Ze reiken minstens tot de mondhoeken.
Lichaam
Het lichaam is net iets langer dan hoog. De borst reikt tot de ellebogen. De rug is kort en recht. Ze hebben rechte benen met goed gesloten voeten.
Vacht
Kroesvacht, dit is een fijne, dichte vacht. En de koordenpoedel. Deze is erg zeldzaam. Het bestaat uit koorden. Deze vacht is ook wollig en dicht.
Kleuren
Wit, zwart, abrikoos, grijs en bruin.

Gedrag

Karakter
De Dwerg- en Toypoedels zijn erg intelligente en zeer slimme, trouwe en aanhankelijke honden. Ze hechten zich nog sterker aan hun baas dan de Grote- en middenslag poedel. Ze zijn beweeglijker, luidruchtiger en over het algemeen minder zelfverzekerd dan de Middenslag- en grote poedel.
Sociaal
Met soortgenoten gaat de Poedel erg goed om. Ook met andere huisdieren geeft hij geen problemen, mits hij wel goed gesocialiseerd is. Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Let er wel op dat kinderen de hond niet pesten. ze zijn te klein en te zachtaardig om zelf op te treden. Bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
Het uithoudingsvermogen is groot. Ze hebben dan ook net als de grotere poedels vrij veel beweging nodig. Geef de hond de kans om onaangelijnd te rennen en te ravotten. De meeste poedels zijn gek op balspelletjes, apporteren en zwemmen.
Opvoeding
Het zijn zeer intelligente honden, die graag iets willen leren. De opvoeding geeft dan ook weinig tot geen problemen. Wees altijd consequent en duidelijk. Ze zijn gevoelig voor de intonatie van uw stem. U bereikt het meest met een afwisselende, vrolijke opvoeding en het belonen voor goed gedrag. Extra aandacht mag uitgaan naar het afleren van overmatig blaffen.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: