Een bench aanschaffen

Een bench mag geen gevangenis zijn

De voorbereiding

Waar moet ik op letten tijdens de aanschaf van een bench

Er zijn veel verschillende soorten benches. En komt in verschillende maten voor. Houd bij de aanschaf van een bench rekening met de grootte van uw hond. Als uw hond eenmaal volwassen is, moet hij nog genoeg ruimte hebben om te kunnen staan, te draaien en er moet ruimte zijn voor een drinkbak.

De hond moet de bench zien als zijn eigen veilige plek, waar hij zich altijd kan terug trekken, zonder dat iemand hem daar stoort. Laat de hond langzaam aan een bench wennen. Het moet een positieve ervaring worden, sluit de hond niet gelijk op.

Leg wat lekkers en een aantal speeltjes in de bench en laat uw pup rustig wennen. Doe het deurtje nog niet dicht. Zodra de pup zich op zijn gemak voelt, kunt u het deurtje voor een paar minuten sluiten. Bouw de tijd geleidelijk op. Geduld en doorzettingsvermogen is onmisbaar voor een goede benchtraining.

Opgelet

Laat de bench overdag steeds open als je thuis bent zodat uw pup steeds in en uit kan als hij dit zelf wil. Sluit de bench niet langer dan 1 uur.

Een bench kan je bijvoorbeeld wel gebruiken om de pup een tiental minuutjes af te zonderen zodat je ongehinderd je huishoudelijke taken kan verrichten, zoals de vloer schrobben enz…

Onthou een bench is geen gevangenis maar moet dienen als een eigen veilige plek, waar hij zich altijd kan terug trekken, zonder dat iemand hem daar stoort.

 

De voordelen van een bench

Het gebruik van een bench vergroot de kans op zindelijkheid van een hond. Alleen wanneer hij het echt niet meer kan ophouden zal hij in zijn bench zijn behoefte doen. Een hond zal namelijk nooit zijn eigen hol smerig maken.

Als u van huis bent, kan de hond zijn tanden niet in uw meubilair zetten. Dit voorkomt dat u de hond straft terwijl hij niet weet dat hij iets fout gedaan heeft. U komt dus altijd vrolijk thuis, dit zorgt er voor dat uw hond het leuk vindt als u terug komt.

Een bench is een eigen, veilige plek waar hij zich terug kan trekken. Bent u van huis, dan zal hij zich sneller op zijn gemak voelen.

Tips:

vinkLet op de maat van de bench. Uw pup zal de komende tijd snel groeien en eenmaal volwassen, moet hij nog altijd voldoende ruimte hebben.
vinkVerwijder de halsband van de nek van uw hond, voordat u hem in zijn bench plaatst. Er is een mogelijkheid dat hij verstrikt raakt en zichzelf zou kunnen verstikken.
vinkBouw de tijd dat de hond in de bench zit geleidelijk op
vinkStuur uw hond nooit voor straf zijn bench in, het moet juist een leuke ervaring voor de hond zijn.
vinkNeem een bench mee als u langer dan een dag weggaat. Uw hond heeft dan altijd zijn eigen vertrouwde plekje, en zal zich sneller op zijn gemak voelen.