Engelse Bulldog

Engelse Bulldog – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Vechten met stieren,
tegenwoordig een goed-
moedige gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Gewicht
Tussen de 22 en 25 kilo.
Hoofd
De Engelse Bulldog heeft een grote en massieve schedel. Van opzij gezien is het hoofd zeer hoog en kort. Het voorhoofd is vlak. De diepe, brede snuit is kort. De oren zijn klein en dun. De ogen liggen zo ver mogelijk bij de oren vandaan.
Lichaam
Een brede, krachtige en gedrongen lichaamsbouw. De rug is kort en sterk. De borstkas is ruim, diep en rond. De staart is laag aangezet en is van nature kort. De hals is sterk en eerder kort dan lang.
Vacht
Kort, dicht en glad.
Kleuren
Gestroomd, rood en wit.

Gedrag

Karakter
De Engelse Bulldog is een goedmoedige en zachtaardige hond. Ze zijn spontaan en enthousiast, maar in huis doorgaans rustig. Het is een aanhankelijke hond die niet geschikt is als kennelhond.
Sociaal
Deze honden gaan goed om met soortgenoten. Met kinderen kan hij het goed vinden. De meeste zijn allemansvrienden.

Omgang

Beweging
Deze hond heeft niet veel beweging nodig. 3 maal daags een kort blokje om is genoeg voor deze hond. Ze zijn het liefst zo dicht mogelijk bij het gezin in en rond om het huis. Jonge Engelse Bulldoggen zijn in tegenstelling tot de volwassene wel actief en speels. De hond kan slecht tegen de warmte. Geef de hond bij warm weer een koele plek en ga niet met hem wandelen.
Opvoeding
Hij is niet moeilijk op te voeden. Hij mag niet hard aangepakt en opgevoedt worden. Wees wel consequent en duidelijk tegen de hond.
Verzorging
De vachtverzorging van de Engelse Bulldog heeft niet veel om handen. De vacht regelmatig borstelen met een rubber borstel is voldoende. De gezichtsplooien – en dan met name die onder de ogen – hebben wat meer aandacht nodig. Maak ze schoon als dat nodig is met een daarvoor bestemde lotion. Een Engelse Bulldog hoort op een tochtvrije, droge en liefst zachte plaats te liggen.