Franse Bulldog

Franse Bulldog – FCI Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Frankrijk
Huidige en oorspronkelijke taken
Gezelschapshond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Er zijn geen richtlijnen voor de schouderhoogte.
Gewicht
Ze wegen tussen de 8 en 13 kilo.
Hoofd
Het hoofd is breed en vierkant. Ze hebben een duidelijke voorhoofdsgroef. De neus is kort en breed. De oren zijn middelmatig groot. Ze zijn hoog op het hoofd aangezet en worden rechtop gedragen.
Lichaam
De Franse Bulldog heeft een gedrongen lichaamsbouw met een brede rug. De staart is kort en wordt tegen het lichaam gedragen. De voorbenen staan ver uit elkaar en zijn iets kroter dan de achterbenen. De voeten zijn klein en rond.
Vacht
Korte, zachte vacht.
Kleuren
Gestroomd met wit, fawn en wit met gestroomde vlekken.

Gedrag

Karakter
Franse Bulldoggen zijn vrolijke, speelse honden. Ze zijn volhardend en intelligent. Het zijn moedige honden en lichamelijk gehard. Voor stemmingen in huis zijn ze echter gevoelig. Ze zijn aanhankelijk en worden niet graag alleen gelaten. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Ze zijn dan ook uitstekende speelkameraadjes. Ten opzichte van soortgenoten kunnen ze zich soms wat dominant opstellen. Dit geldt niet voor alle exemplaren. Met andere huisdieren kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging
U hoeft geen lange wandelingen met de Franse Bulldog te maken. Ze spelen en ravotten wel erg graag. Door de korte neus is het zelfs af te raden, om bij warm weer langere wandelingen te maken. het zijn geschikte honden voor het leven op een etagewoning.
Opvoeding
De opvoeding is vrij eenvoudig. Zolang u de commando’s op een vroijke manier geeft, leren ze snel. Wees altijd consequent en maak gebruik van de intonatie van uw stem.
Verzorging

 

Franse Bulldog