Geschikt speelgoed

De keuze van speelgoed

De voorbereiding

Er zijn veel verschillende soorten speelgoed voor honden te vinden. Waar moet u op letten.

Speelgoed is voor honden erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw hond bezig kan zijn, op het moment dat u er even niet bent of als u geen tijd voor hem heeft. Er is een groot aantal fantastische speeltjes verkrijgbaar. Maar u moet er wel zeker van zijn dat het speelgoed dat u voor hem koopt veilig en geschikt voor hem is.

speelgoed

Kies het speelgoed zorgvuldig uit. Het moet stevig zijn en mag niet bij de eerste keer dat hij zijn tanden erin zet kapot gaan. Er mogen geen kleine onderdelen aanzitten die hij gemakkelijk kan inslikken. Een aantal soorten speelgoed hebben wij voor u op een rijtje gezet.

Piepspeeltjes

Piepspeeltjes zijn vaak van rubber. Hier kunnen honden erg veel plezier aan beleven. Ze vinden het erg leuk om er achteraan te rennen en er net zo lang op te bijten tot het niet meer piept. U zou zich kunnen gaan ergeren aan het eindeloze gepiep. Voor de hond is het echter een fantastisch speeltje. Het is daarom geschikt voor als u wegbent en hij zichzelf moet vermaken. Let er wel op dat het speeltje niet te klein is, anders zou hij het kunnen inslikken.

honden-spelen-met-koorde

Touw

Er bestaat speciaal hondentouw waar uw hond enorm lang plezier van kan hebben. Hij kan erop bijten en kauwen en het is tevens goed voor zijn gebit. Op deze manier houdt de hond zijn geest en gebit gezond.

Rubber bot

Leuk voor de hond om op te kauwen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Ze zijn van sterk materiaal en gaan daardoor lang mee.

Tennisbal en frisbee

De tennisbal en frisbee zijn enorm leuk voor de hond. Deze speeltjes zijn leuk als u naar het strand of grasveld gaat. De hond kan zijn energie kwijt door achter de bal of frisbee aan te rennen.

Tips:

vinkKoop speelgoed van goede stevige kwaliteit
vinkEr mogen geen kleine frutsels aanzitten
vinkHet speelgoed mag niet te klein zijn. Anders kan hij het inslikken en ergens blijven vastzitten