Kinderen en honden

Opletten met kinderen en honden

De voorbereiding – Kinderen en honden gaan meestal heel goed samen als je de juiste keuze van de hond maakt. Toch zijn er sommige hondenrassen die niet geschikt zijn om met kinderen op te groeien zonder toezicht van de ouders of een ouder persoon. Dit zijn meestal grote rassen die kinderen eventueel kunnen omver springen. Door hun gewicht en grote

Kinderen en honden in het gezin

Kleine kinderen, maar ook puppies moet je leren om op een veilige manier met elkaar om te gaan. Op het moment dat je de kinderen en de pup alleen laat, kunnen ze de andere partij als speeltje gaan zien. Hierdoor kunnen ze vervelende gewoontes en verkeerd gedrag aanleren.

Doordat jonge kinderen nog niet weten hoe ze met alles en iedereen om moeten gaan, is het verstandig om altijd toezicht te houden als deze samen in een kamer zijn met de pup. Het is altijd beter om op voorhand goede gewoontes aan te leren voor zowel kind als pup, dan later ergere problemen te moeten oplossen.

Een eerste indruk is erg belangrijk en daarom is het verstandig de kinderen te laten zitten zodra de pup voor het eerst binnenkomt. Geef je kinderen iets lekkers dat ze met de vlakke hand aan hun nieuwe vriendje kunnen geven, op het moment dat de pup uitzichzelf op onderzoek gaat.

Zodra de pup aan de kinderen gewend is, moeten beide leren om samen te spelen met de speeltjes. Pas op het moment dat de pup gewend is om door volwassenen aangeraakt te worden, kunt u de kinderen leren hoe ze dit op een goede en zachte manier kunnen doen.

Tips:

vinkLeer uw kinderen om de pup iets te geven met hun vlakke hand en de vingers bij elkaar.

vink

leer uw pup op jonge leeftijd met kinderen van alle leeftijden om te gaan.