Kleinste hondenrassen met foto en rasfiche

Deze hondenrassen behoren allemaal tot de groep van de bekendste en kleinste hondenrassen. Natuurlijk zijn er nog meerdere kleine hondenrassen. Wat echt het kleinste hondenras in de wereld is, kan je moeilijk zeggen omdat het gewicht binnen het ras ook geweldig kan variëren. Deze 10 kleine hondenrassen zijn populair in België en Nederland. Het gewicht is minder dan 5 kilogram. De volledige lijst van alle kleine hondenrassen vind je op deze site “Alle kleine hondenrassen

1 Shih Tzu

Shih Tzu

Ras: Shih Tzu
Schofthoogte: niet hoger dan 26,7 cm
Gewicht: tussen de 4,5 en 7,3 kg

De Shih-Tzu behoort tot de groep van kleine hondenrassen. Het zijn zeer vriendelijke, intelligente en sociale honden. Ze zijn vrij hard voor zichzelf en beslist niet kleinzerig. Het zijn aanhankelijke honden, maar hebben hun zelfstandige kant. Het aanpassingsvermogen is groot en ze blaffen weinig. (Volledige rasfiche)

2 Bichon Frise

Bichon Frise

Ras: Bichon Frise
Schofthoogte: maximaal 30 cm
Gewicht: tussen de 4 en 7 kg

Honden van dit ras zijn speels, intelligent en aanhankelijk. Ze hechten zich sterk aan hun baas en de gezinsleden. En worden niet graag alleen gelaten. Bichon Frises blaffen weinig. (Volledige rasfiche)

3 Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

Ras: Yorkshire Terrier
Schofthoogte: ongeveer 20 cm
Gewicht: gemiddeld 3 kg

Dit hondenras behoort ook tot een van de kleinste hondenrassen. De Yorkshire Terrier is actief, moedig en intelligent. Ze zijn gehecht aan het gezin en zeer aanhankelijk. Yorkshire Terriers zijn nieuwsgierig, alert en waaks. (Volledige rasfiche)

4 Coton de Tulear

Coton de Tulear

Ras: Coton de Tulear
Schofthoogte: tussen de 28 en 32 cm
Gewicht: tussen de 4 en 6 kg

Coton de Tulears zijn vriendelijke en intelligente honden. Ze zijn redelijk gehoorzaam, al hebben ze zo nu en dan hun eigenzinnige kant. Het zijn honden die zich sterk hechten aan hun baas en gezinsleden, en kunnen moeilijk alleen zijn. (Volledige rasfiche)

5 Toypoedel

Dwerg- en Toypoedel

Ras: Toypoedel
Schofthoogte: tussen de 25 en 28 cm
Gewicht: ongeveer 3 tot 6 kg

De Dwerg- en Toypoedels zijn erg intelligente en zeer slimme, trouwe en aanhankelijke honden. Ze hechten zich nog sterker aan hun baas dan de Grote- en middenslag poedel. Ze zijn beweeglijker, luidruchtiger en over het algemeen minder zelfverzekerd dan de Middenslag- en grote poedel. (Volledige rasfiche)

6 Franse Bulldog

Franse Bulldog

Ras: Franse Bulldog
Schofthoogte: cm
Gewicht: tussen de 8 en 13 kg

Franse Bulldoggen zijn vrolijke, speelse honden. Ze zijn volhardend en intelligent. Het zijn moedige honden en lichamelijk gehard. Voor stemmingen in huis zijn ze echter gevoelig. Ze zijn aanhankelijk en worden niet graag alleen gelaten. Voor het leven in een kennel zijn ze dan ook niet geschikt.

7 Chinese Naakthond

Chinese Naakthond

Ras: Chinese Naakthond
Schofthoogte: tussen de 28 en 33 cm
Gewicht: niet meer dan 5,5 kg

Chinese Naakthonden zijn slimme, intelligente honden. Ze zijn beweeglijk en levendig. Bij onraad laten ze hun stem horen. Ze hechten zich sterk aan hun baas en zijn alert op wat er in hun omgeving gebeurt. (Volledige rasfiche)

8 Mopshond

Mopshond

Ras: Mopshond
Schofthoogte: cm
Gewicht: tussen de 6,5 en 8,5 kg

Mopshonden zijn aanhankelijke, vriendelijke honden die zich erg aan hun baas hechten. Ze zijn dan ook ongeschikt voor het leven als kennelhond. Ze zijn gevoelig en speels en graag in de buurt van hun gezin. Het zijn intelligente, meegaande honden. (Volledige rasfiche)

9 Jack Russell Terrier

jack-russell-terrier

Ras: Jack Russell Terrier
Schofthoogte: tussen de 25 en 30 cm
Gewicht: tussen de 5 en 6 kg

Het zijn levendige, vrolijke en spontane honden. Ze zijn moedig, zelfverzekerd, actief en speels. Vooral de reuen kunnen dominant zijn. Jack Russells zijn intelligent en behoorlijk waaks. Hierdoor kunnen ze vaker blaffen dan nodig is. (Volledige rasfiche)

10 Leeuwhondje

Leeuwhondje

Ras: Leeuwhondje
Schofthoogte: tussen de 25 en 32 cm
Gewicht: tussen de 4 en 8 kg

Leeuwhondjes zijn intelligente, leergierige honden. Ze zijn beweeglijk en erg speels. Ze hechten zich sterk aan hun baas en zijn niet graag alleen. Bij onraad laten ze hun stem horen, maar hier blijft het wel bij. (Volledige rasfiche)

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: