Pointer

Pointer – FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond, met name op
vederwild.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 63 en 69 centimeter.
Teven tussen de 61 en 66 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen de 20 en 25 kilo.
Hoofd
Pointers hebben een middelmatig brede schedel. De stop en achterhoofdsknobbel zijn duidelijk zichtbaar. De oren zijn vrij hoog aangezet en zijn middellang. Ze worden hangend, tegen het hoofd aan gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De Pointer is symmetrisch gebouwd. De borst reikt tot de ellebogen. De staart is middelmatig lang. De lange benen zijn recht, met ovale botten.
Vacht
Korte, glanzende vacht.
Kleuren
Wit met geel of oranje.

Gedrag

Karakter
Pointers zijn intelligent, sportief, vriendelijk en zachtaardige honden. Het reukvermogen is uitstekend. En hebben een meer dan gemiddeld jachtinstinct.
Sociaal
Met soortgenoten kan de Pointer het goed vinden. Tegenover kinderen zijn ze geduldig. Met een goede socialisatie geven ze geen problemen met andere katten en huisdieren. Tegen zowel bekenden als onbekenden zijn ze vriendelijk.

Omgang

Beweging
Ze hebben erg veel beweging nodig. Naast de dagelijkse wandelingen heeft de hond nog minimaal een uur nodig om energie kwijt te kunnen. U kunt de hond dan bijvoorbeeld onaangelijnd laten spelen of ravotten. Ook naast de fiets lopen kunnen ze leren.
Opvoeding
Ze zijn intelligent en leren vrij snel. Voed de hond consequent maar zachtaardig op.
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: