Puppies en wespen

Mijn honden pup heeft een wesp gevangen

Honden, maar ook grotere puppies, zijn erg goede vliegenvangers. Een vlieg vangen kan voor een hond of pup geen kwaad. Maar wat als uw hond nu per ongeluk een bij of wesp te pakken heeft? Bijen laten bij de hond een angel achter. Probeer deze (de angel) niet met de vingers te verwijderen, u kunt dan het aanhangende gifblaasje per ongeluk leeg knijpen in de steek.

Pak een stuk textiel en wrijf over de steekwond. Een grote kans dat de weerhaakjes van de angel in de stof blijven hangen. U kunt de pijn en zwelling bij uw hond of puppy verminderen met koude lappen en ijsblokjes aan te brengen. Bij een steek in de tong of keel moet u meteen met uw hond naar de dierenarts.

Als de hond of pup allergisch reageert ga direct met uw hond naar de dierenarts. U kunt een allergische reactie herkennen aan bultjes of een grote bult rondom de steekplek. Voor een hond met insectenbeet moet vaak medicatie worden gegeven.

Als u niet zeker bent over de symptomen, kun je beter geen risico nemen. Roodheid en lichte zwelling mag niet aangeven dat uw hond in gevaar is. Echter, merk je de symptomen van shock, kan het snel gevaarlijk worden: kortademigheid, gezwollen keel, verhoogde hartslag, of zelfs bewusteloosheid.

wespen