Rottweiler

Rottweiler – FCI Rasgroep 2

Pinschers en Schnauzers, Molosser, Dogtype en Zwitserse Sennenhonden.

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veedrijver, waak- en
verdedigingshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 61 en 68 centimeter.
Teven tussen de 56 en 63 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Rottweiler heeft een brede schedel die middelmatig lang is. Ze hebben een duidelijke stop. De oren zijn klein en driehoekig van vorm. Ze zijn zo geplaatst dat ze het hoofd breder doen laten lijken. Rottweilers hebben een schaargebit.
Lichaam
Het is een krachtig gebouwde hond, kort en gedrongen. De rug is erg sterk en recht. De borst is breed en diep. De benen zijn recht en sterk. De voeten zijn rond, met gesloten en goed gewelfde tenen.
Vacht
De vacht is kort, grof en hard.
Kleuren
Zwart met lichtbruine aftekeningen.

Gedrag

Karakter
De Rottweiler is intelligent, eerlijk en zelfbewust. Het huis en gezin wordt uitermate goed bewaakt. ze blaffen doorgaans weinig. Ze zijn in de aanleg dominant, moedig en kennen geen angst. De meeste Rottweilers hebben de neiging om zich te richten op een baas. In huis zijn ze vaak rustig terwijl het buiten onvermoeibare werkers zijn.
Sociaal
Het is een aanhankelijke hond die zeer trouw is aan zijn baas. Met kinderen gaan ze goed om. Houd er rekening mee dat deze hond het voor uw kinderen zal opnemen als deze geplaagd worden door vriendjes. Wanneer de Rottweiler goed gesocialiseerd is geeft hij weinig problemen met andere huisdieren. Tegenover andere honden zijn ze dominant.

Omgang

Beweging
Ze hebben een gemiddelde lichaamsbeweging nodig. Hij past zich goed aan. Het is en blijft een werkhond die graag buiten is. Neem hem mee op lange wandelingen, laat hem zwemmen of naast de fiets lopen. balspelletjes en apporteren doet hij met veel plezier.
Opvoeding
De Rottweiler heeft een evenwichtige rustige baas nodig. Met een natuurlijk overwicht. Hij heeft een liefdevolle maar consequente en strikte opvoeding nodig. Ze zijn hard en robuust, maar tegelijk erg gevoelig voor uw stem. Een goed opgevoede Rottweiler kan veel leren. Het zijn geen allemansvrienden.
Verzorging
Af en toe de Rottweiler borstelen voldoet. In de verharingsperiode van de Rottweiler kan een rubberen borstel gebruikt worden om het losse en dode haar uit de vacht te halen.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: