Tibetaanse Terrier

Tibetaanse Terrier

Rasgroep 9

Gezelschaps- en dwerghonden.

Land van herkomst
Tibet
Huidige en oorspronkelijke taken
Herdershond en
gezelschapshond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 35,5 en 40 centimeter.
Teven tussen de 31,5 en 36 centimeter.
Gewicht
Hoofd
Het hoofd is middelmatig groot met een duidelijke stop. De oren worden hangend gedragen en zijn V-vormig. De ogen zijn groot en staan vrij ver uit elkaar.
Lichaam
De Tibetaanse Terrier is een krachtig gebouwde hond. De rug is recht. De staart is hoog aangezet en wordt in een krul over de rug gedragen.
Vacht
De bovenvacht is lang, het mag recht of gegolfd zijn. De ondervacht is dicht en wollig.
Kleuren
Alle kleuren of kleurcombinaties zijn toegestaan, behalve chocolade- of leverkleur.

Gedrag

Karakter
Tibetaanse Terriers zijn vrolijke, intelligente honden. Ze zijn moedig en laten hun stem bij onraad horen. Ze hechten zich sterk aan hun baas en de gezinsleden. Het zijn harde, sobere honden die moeilijk alleen kunnen zijn.
Sociaal
De omgang met kinderen is normaal gesproken goed. Is hij goed gesocialiseerd, dan geeft hij geen problemen met soortgenoten en andere huisdieren, al kunnen ze tegen andere honden dominant overkomen. Bezoek wordt aangekondigd.

Omgang

Beweging
Ze hebben redelijk veel beweging nodig. Het uithoudingsvermogen is groot. Geef de hond de kans om onaagelijnd te kunnen rennen en ravotten. Balspelletjes en apporteren vinden ze erg leuk.
Opvoeding
Het zijn intelligente honden en leren vrij snel. De opvoeding dient rusig en evenwichtig te gebeuren. Maak veel gebruik van de intonatie van uw stem.
Verzorging