...

Vakantie met de honden tips

met de hond op vakantie
5
(257)

Op vakantie met de hond

Ga je op vakantie, hou dan steeds rekening met je beste vriend, namelijk je hond. De meeste dierenliefhebbers nemen hun hond natuurlijk mee op vakantie, toch is het niet altijd mogelijk dat je hond mee kan op vakantie. In dat geval boek je best een enkele maanden op voorhand een hondenpension of hondenhotel of vraag je aan familie of betrouwbare vrienden of je hond daar kan logeren tijdens je vakantie. Een hond is geen speelbal dat je even in de kast legt tot je terug uit verlof bent.

Geen slapeloze nachten tijdens je vakantie, kies voor een hondenhotel waarbij je honden zich thuis voelen. Ga met een gerust hart op vakantie, surf even naar ons overzicht van alle hondenpensions of dierenhotels in België.

De hond gaat natuurlijk mee op vakantie!

Een vakantie met de hond is iets waar echte hondenliefhebbers van dromen. Echt samen genieten van elkaar en in de vakantie heb je eindelijk tijd om al die leuke
dingen te doen waar je anders niet toe komt. En dat wil je natuurlijk samen doen, dus laat je trouwe viervoeter niet thuis, maar neem je hond gezellig mee reis

Hierbij proberen we alle nodige informatie te geven die van belang is voor een geweldige vakantie samen met de hond(en).

Op reis met de hond in de auto:

Met de auto

Autorijden is voor mensen de normaalste zaak van de wereld. Voor een hond geldt dit echter niet. Honden moeten vanaf zeer jonge leeftijd aan de auto wennen. Reizen met de hond klinkt vaak leuker dan het is, de meeste honden vinden een autorit van een half uurtje naar het bos niet zon probleem, maar wat als je 3 tot 4 uur in de auto zit (file) en je hond heeft last van wagenziekte? Leer uw hond accepteren dat autorijden bij het leven hoort.

Wagenziek

Soms kan het zijn dat je hond altijd wagenziek is, dan heeft je dierenarts wel een aantal verschillende producten ter beschikking waarmee wagenziekte kan worden voorkomen. Sommige middelen hebben bijwerkingen zoals slaperigheid. Vraag meer informatie aan uw dierenarts en lees zeker de bijsluiter. Sommige middelen tegen wagenziekte moeten een paar uur eerder gegeven worden voor je vertrek met de hond.

Vervoeren van honden moet veilig gebeuren

De hond mag de bestuurder niet hinderen. In sommige landen is het zelfs verplicht dat honden tijdens het vervoeren in een reiskennel moeten. Bij deze inbreuk kan de politie streng optreden en de eigenaar een boete van een paar euro opleggen.

Laat je hond nooit achter in de auto als het ook maar een beetje warm is. Ook niet heel eventjes want 15 minuten kan al fataal zijn voor je hond. Een hond kan snel oververhit raken met de dood tot gevolg. ( Warm weer is gevaarlijk voor honden: 12 tips )

Met je hond in een vakantiehuisje

In veel landen zijn honden toegelaten in een vakantiehuisje, toch is aan te raden het even op voorhand te checken of je hond welkom is. Soms kan het zijn dat er op het aantal honden een beperking op staat. In uitzonderlijke gevallen maken sommige uitbaters onderscheid tussen grote of kleine rassen. Toch zijn er namelijk genoeg vakantiehuizen waar je hond van harte welkom is.

Vakantieparken

In Nederland en België zijn er meerdere vakantieparken waar je terecht kunt met huisdieren. Deze liggen meestal in natuur en recreatiezone. Vraag aan de receptie waar en je wel en niet mag wandelen met je hond. In de natuur en bossen zijn honden welkom, maar ze moeten echt wel aan de leiband. Loslopende honden verstoren namelijk de natuur, wat in deze tijden meteen ernstige gevolgen heeft. Vakantiehuisjes kan je vaak online boeken

Vakantie aan zee met de hond

Hondenliefhebbers en hun hond beleven op het strand, de vakantie van hun leven. Toch zijn er op de meeste stranden aan zee bepaalde regels te respecteren. Er zijn regels per kustgemeente voor honden op het strand. Deze regels kan je vinden op de website van de stad of gemeente. Let wel op, soms zijn er ook verwijzingen naar het plaatselijke politiereglement.

Vakantie met de hond naar andere landen.

klaar voor vakantieHondenpaspoort:
De wetten voor vervoer van honden zijn voor alle EU landen met ingang van 3 juli 2004 gelijkgesteld. Iedere hond die vanaf die datum de grens overgaat, heeft een geldig Europees hondenpaspoort nodig + Identificatie door middel van een chip is verplicht.

Rabiës-inenting
Tot voor kort moesten honden die de grens over gingen ieder jaar opnieuw tegen rabiës worden ingeënt. De wetgeving is steeds in verandering, dus raadpleeg een maand voor je vertrek even een dierenarts, zo ben je zeker dat alles oké is.

De dierenarts moet in het hondenpaspoort expliciet de geldigheidsdatum vermelden! Sommige landen vragen bij de grenscontrole een gezondheidsattest, opgemaakt door uw dierenarts. Als uw hond voor de eerste maal wordt ingeënt, of als uw hond opnieuw is ingeënt, mag u pas na 21 dagen de grens over. Lees ook “Reizen met huisdieren op de officiële website van buitenlandse zaken”. De regels worden strikt toegepast en is van levensbelang voor je hond.

Verzekerd met je hond op reis
Let op, een normale vakantie-verzekering dekt geen kosten als er iets met je hond zou gebeuren. Toch zijn er aparte, of aanvullende hondenverzekeringen de medische kosten voor je hond tijdens je vakantie wel dekken. Een anulatieverzekering kan je ook nemen op je hond. Zo kan je de kosten recupereren als je hond niet mee kan op vakantie door ziekte.

Wat neem je mee als de hond mee op reis gaat:

– paspoort
– EHBO-kit
– Eet & drinkbak
– Poepzakjes
– Tekentang – Lees ook “hoe verwijderen van teken
– Pincet
– Deken
– Lange & korte riem
– Voeding en een paar flessen water
– Een recentelijke foto voor als je hond tijdens de vakantie is verloren gelopen. Het is handig een foto te kunnen laten zien als je op zoek gaat.

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde 5 / 5. Aantal beoordelingen: 257

Wees de eerste om een beoordeling achter te laten!