Voorbereiden op de komst van een puppy

Voorbereiden op de komst van je puppy

De voorbereiding op zich is van groot belang voor de veiligheid van de puppy. Controleer binnen en buiten op alles wat gevaarlijk kan zijn voor de nieuwe puppy. De voorzorgsmaatregelen die je neemt zijn best te vergelijken met dat voor de veiligheid van een kruipende baby.

Bereid u voor op de komst van uw pup.

Eindelijk is het zo ver. Uw puppy mag mee naar huis en kan kennis maken met alle gezinsleden. Maar let op! Zorg ervoor dat iedereen er klaar voor is en ga niet overenthousiast te werk. Het is voor de pup een hele overgang om naar zijn nieuwe huis te gaan. U kunt ervoor zorgen dat deze overgang zo soepel mogelijk verloopt.

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereid op de komst van uw nieuwe huisgenoot.

Uw pup komt voor hem op geheel onbekend terrein en gaat na een tijdje overal op onderzoek uit. Sommige plaatsen zijn hiervoor misschien niet geschikt of kunnen zelfs gevaarlijk voor hem zijn. Denk daarom goed na over waar de pup allemaal bij zou kunnen. Maak uw huis zo puppy-proof mogelijk.

Puppy’s kauwen overal op, ook op elektriciteitskabels. Berg giftige schoonmaakmiddelen en andere chemische middelen goed op. Houd prullenbakken en vuilnis buiten bereik van uw puppy, of u loopt het risico dat u hem een keertje vindt bedekt onder een laag etensresten en afval.

Als u kinderen heeft, zorg er dan voor dat hun speelgoed buiten het bereik is van de pup. Let hierbij vooral goed op de kleine onderdelen van bijv. een bordspel deze kunnen makkelijk ingeslikt worden. Zet kamerplanten hoog genoeg, zodat de hond er niet bij kan.

Kies een vaste plek in huis waar de hond zich kan terug trekken en zich veilig voelt. Zet hier zijn mand, kleed of eventueel bench neer met zijn speelgoed.