Waarom socialiseren

Geef uw pup de kans zoveel mogelijk te socialiseren

De voorbereiding

Socialiseer uw pup, laat hem wennen aan zoveel mogelijk verschillende situaties.

Een belangrijk punt voor een goede opvoeding is het socialiseren van de hond. Een hond moet leren omgaan met allerlei situaties, mensen, dieren en natuurlijk andere honden. Doet u dit niet, dan zal dit van grote invloed zijn op het gedrag en temperament van uw hond.

verras je hond met nieuw speelgoed

socialiseren

Een goede puppycursus is niet alleen belangrijk om de hond de basis oefeningen aan te leren. De hond maakt ook kennis met allerlei andere soorten rassen en gebeurtenissen. Neem uw pup mee op bezoek bij familie of bekenden. Voor u misschien interessant om meer te weten te komen over andere honden en de opvoeding, voor uw pup is het leuk om met de andere hond te spelen. Laat uw pup niet met een oningeente honden spelen als hij zelf nog niet alle inentingen heeft gehad. Zonder deze inentingen is uw pup nog erg vatbaar voor ziektes.

Geef de pup de kans zoveel mogelijk verschillende situaties op te doen, bijvoorbeeld in een winkelcentrum, bus, tram, de sportclub etc. Hoe meer de pup te zien krijgt hoe beter. Als uw pup iets engs ziet, pak hem dan niet op. en ga hem niet troosten. Doet u dit wel, dan moedigd u hem aan en bevestigd u dat er echt iets engs aan de hand is.

Besteed u veel aandacht aan een goede socialisatie, dan heeft u uiteindelijk een zelfverzekerde hond, die zich sociaal gedraagt en die niet bang is voor nieuwe situaties.

Tips

Kies een goede puppycursus

vinkLaat de pup wennen aan veel verschillende situaties, bus, tram, sportcentrum etc.
vinkNeem de hond mee naar familie en vrienden

verras je hond met nieuw speelgoed