Weimaraner

Weimaraner FCI Rasgroep 7

Staande honden.

Andere namen: Weimaraner Vorstehhund; Weimarse Staande Hond is de officiële benaming

Land van herkomst
Duitsland
Huidige en oorspronkelijke taken
Veelzijdige staande
jachthond.

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 59 en 70 centimeter.
Teven tussen de 57 en 65 centimeter.
Gewicht
Ze wegen tussen den 24 en 35 kilo.
Hoofd
De Weimaraner heeft een matig lang en droog hoofd. De snuit is langer dan de schedel. De stop is zeer matig. De oren zijn breed bij de aanzet en reiken bijna tot aan de mondhoeken. Ze hebben ronde ogen.
Lichaam
De hond is krachtig en goed gespierd gebouwd. Het lichaam is iets langer dan hoog. De rug is lang en recht. De laag aangezette staart wordt naar beneden toe gedragen. De benen zijn recht en de voeten zijn krachtig met gesloten tenen.
Vacht
– Korthaar, zeer korte, dichte vacht.
– Langhaar, lang en zacht, het mag vlak of licht golvend zijn.
Kleuren
Zilver- of muisgrijs.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras zijn vriendelijk, energiek en hebben een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn slim en leren snel. Het zijn goede waakhonden. Ze beschermen hun gezin met overtuiging. Het reukvermogen is uitstekend.
Sociaal
Ze zijn tegenover kinderen erg vriendelijk. Goed gesocialiseerd met andere huisdieren, zal ook de omgang met hen geen problemen geven. Met andere honden kan de Weimaraner het ook goed vinden.

Omgang

Beweging
Ze hebben veel beweging en bezigheid nodig. Ze kunnen prima naast de fiets lopen. Zwemmen en apporteren doen ze graag. Geef ze minimaal een uur per dag de kans om lekker te kunnen spelen en ravotten.
Opvoeding
Het zijn intelligente honden en leren snel. Ze werken graag voor hun baas. Wees net als bij andere rassen altijd consequent.
Verzorging

Puppy-info

Fokker Weimaraner met stamboom:

Weimaraner

Weimaraner

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: