West highland white terrier

West highland white terrier

West highland white terrier – FCI Rasgroep 3

Terriers.

Land van herkomst
Schotland
Huidige en oorspronkelijke taken
Jachthond en
ongedierteverdelger

Uiterlijk

Schouderhoogte
Ongeveer 28 centimeter.
Gewicht
Ze wegen ongeveer 7,5 kilo.
Hoofd
West highland white terriers hebben een licht gewelfde schedel. Ze hebben een duidelijke stop. De wenkbrauwen zijn aanwezig. De voorsnuit is korter dan de schedel. De oren zijn klein en worden rechtop gedragen. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De West highland white terrier heeft een krachtige compacte lichaamsbouw. De rug is recht. De staart is kort. De benen zijn recht, kort en krachtig. De voeten zijn rond. De hals is lang, breed en gespierd.
Vacht
Ruwe harde vacht. Ongeveer 5 centimeter lang. De vacht mag niet krullen.
Kleuren
Wit.

Gedrag

Karakter
Honden van dit ras hebben veel zelfvertrouwen en zijn erg levendig. Ze zijn moedig en volhardend. West highland white terriers zijn alert en trouw aan het gezin. Maar ze kunnen ook eigenwijs en zelfstandig zijn. Ze zijn erg vrolijk en behoorlijk intelligent.
Sociaal
Met kinderen kunnen ze het goed vinden. De West highland white terriers kunnen tegen een stootje en spelen graag met uw kinderen. Met andere honden gaan ze doorgaans prima om. Al kunnen de reutjes soms andere honden uitdagen. Socialiseer de hond al vroeg met katten en andere huisdieren.

Omgang

Beweging
West highland white terriers hebben redelijk wat beweging nodig. Ze zijn altijd te porren voor een balspelletje, stoeien of lekker ravotten. Het zijn honden die graag buiten zijn en ze graven erg graag.
Opvoeding
Het zijn vrolijke honden maar geef ze niet altijd hun zin. Ze kunnen vasthoudend en ondeugend zijn. Ze blaffen redelijk veel. hij heeft een baas nodig die consequent is. Met een goede opvoeding leert hij vrij snel commando’s
Verzorging

Beoordeel dit artikel

Klik op een ster om te beoordelen

Gemiddelde / 5. Aantal beoordelingen: