Whippet

Whippet

Rasgroep 10

Windhonden.

Land van herkomst
Engeland
Huidige en oorspronkelijke taken
Renhond

Uiterlijk

Schouderhoogte
Reuen tussen de 47 en 51 centimeter.
Teven tussen de 44 en 47 centimeter.
Gewicht
Hoofd
De Whippet heeft een lang en droog hoofd. De stop is licht aanwezig. De oren zijn klein. Ze hebben een schaargebit.
Lichaam
De borstkas van de Whippet is zeer diep. Met goed gewelfde ribben. De rug is breed en stevig. De benen zijn recht met goed gehoekte knieen. De staart is lang. Als de hond attent is wordt de staart in een opwaarts boog gedragen.
Vacht
Korte, fijne vacht.
Kleuren
Alle kleuren zijn toegestaan.

Gedrag

Karakter
Whippets zijn intelligente, levendige en vrolijke honden. Ze hechten zich sterk aan hun baas en het gezin. Ze blaffen weinig en zijn over het algemeen redelijk gehoorzaam. Het jachtinstinct is aanwezig en sommige exemplaren zijn waaks.
Sociaal
Met andere honden kan de Whippet het erg goed vinden. Wanneer ze van jongs af aan gewend zijn aan katten van het gezin, kunnen ze hier goed mee samenleven. Vluchtende katten buitenshuis worden achterna gezeten. Met kinderen kunnen ze het goed vinden.

Omgang

Beweging
Het zijn echte renhonden, en hebben dan ook erg veel lichaamsbeweging nodig. Maak lange wandelingen en geef de hond vaak de kans om lekker te kunnen rennen en spelen.
Opvoeding
Geef de hond een afwisselende en op beloning gerichtte opvoeding. De hond moet plezier hebben in de oefeningen. Houdt u zich hieraan, dan zijn ze goed op te voeden.
Verzorging